Transport Colete Germania-Romania

Dragă client,
-Vă recomandăm cu căldură să plasați comenzile cu cel puțin 3-4 zile înainte de data ridicarii. Această perioadă ne va oferi timpul necesar pentru a pregăti și organiza expedierea.
-În cazul în care comanda este plasată cu un termen mai scurt, există posibilitatea ca nu vom putea garanta ridicarea 
coletului/elor la data solicitată.
-Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. 

 

INFORMATII IMPORTANTE

Conditii de Confidentialitate
Politica de fisiere cookies

Termeni si conditii de transport
[Download PDF TERMENI SI CONDITI]
[Download PDF CONDITII GENERALE]

Termeni si conditii de transport 

1. prescurtari utilizate-vor fi folosite in stabilirea termenilor si conditiilor de mai jos si vor guverna contractul de transport (NT) incheiat intre dvs., in calitate de Client/Beneficiar, si Transportator Heber Transporte S.R.L.

CLIENT, expeditor, destinatar sau tert al  transportului, detinator al unei note de transport (NT), proprietar al continutului transportului, orice alta persoana ce are un interes asupra continutului acestuia;

- transport - include  toate operatiunile si serviciile furnizate de Heber Trans in legatura cu expedierea solicitata;

-expediere -  se refera la orice fel de colete sau marfa de orice natura, incredintate de Client, care sunt consemnate pe o singura nota de transport (NT) , acceptate in vederea transportului de catre Heber Transporte S.R.L..

- articole interzise » se refera la orice marfa sau material al carui transport este interzis de legislatia in vigoare

- NT - nota de transport, contract de transport rutier.

-magazinaj- depozitare peste durata normala;

-prejudiciu- paguba materiala sau morala inregistrata de una din parti; dauna

DGR -Regulamentul Bunurilor Periculoase

ADR -Regulamentul European privind Transportul International Rutier de Marfuri Periculoase

2. Partile semnatare a contractului de transport

2.1. Clientul va incheia contractul de transport cu reprezentantii transportatorului Heber Trans SRL in scopul efectuarii serviciilor de transport rapid de /colete/marfa..

3. Acceptarea conditiilor de transport

3.1. In momentul preluarii de catre  Heber Transporte S.R.L. a expedierii, Clientul accepta Termenii si Conditiile SC  Heber Trans SRL , precum si termenii si conditiile contractului de transport , in numele sau, precum si in numele altei persoane ce ar putea avea un interes asupra expedierii respective, indiferent daca a semnat sau nu nota de transport (NT).

3.2. Angajatii   Heber Transporte S.R.L. nu au autoritatea sa modifice sau sa denunte in vreun fel oricare dintre acesti Termeni si Conditii.

4. Obiectul contractului

4.1 Obiectul contractului il constituie prestarea la cerere a serviciilor de transport rapid de colete/marfa.

5. Articole periculoase/interzise

5.1. Heber Transporte S.R.L. nu accepta expedierea marfurilor periculoase sau interzise, in acord cu specificatiile IATA (Asociatia de Transport Aerian International), DGR (Regulamentul Bunurilor Periculoase), ICAO – TI (Organizatia de Aviatie Civila Internationala), ADR (Regulamentul European privind Transportul International Rutier de Marfuri Periculoase), IMDG (Bunuri Periculoase Maritime Internationale) sau alte reglementari legale interne sau internationale referitoare la transport sau servicii aditionale in legatura cu bunurile periculoase.

5.2. Heber Transporte S.R.L. nu accepta expedieri ce contin bunuri interzise, prezentate cu titlu exemplificativ ca fiind :

arme de foc ; bani cash ;explozivi, incarcaturi explozive; lingouri din orice metal pretios; bijuterii din metale pretioase;antichitati; opere de arta; obiecte de arta;bunuri perisabile; medicamente si produse farmaceutice;micro-procesoare;mostre medicale;etc.

6. Inspectie 

6.1. In baza prezentilor Termeni si Conditii, toate expedierile transportate sau manipulate de catre Heber Transporte S.R.L. sunt supuse controalelor de securitate, lucru pe care Clientul il accepta prin remiterea notei de transport (NT), impreuna cu acceptarea faptului ca expedierea, daca se impune, poate fi deschisa si inspectata , oricand, oriunde, din orice motiv pertinent si in orice moment de catre Heber Transporte S.R.L. si/sau reprezentantii autoritate nationala cum ar fi autoritatile vamale sau o alta autoritate de pe teritoriul statului in care se face verificarea.

6.2. Reprezentantii Heber Transporte S.R.L. au dreptul sa inspecteze expedierea Clientului, in conformitate cu procedurile interne ale firmei.

7. Rute

7.1. Rutele de transport sunt stabilite exclusiv de catre reprezentantii Heber Transporte S.R.L. si colaboratorii sai. Clientul accepta colaborarile transportatorului cu alti furnizori de servicii similare.

8. Colete transportate prin intermediul unei firme terte

8.1 In cazul in care adresa de destinatie nu se afla in aria de acoperire, coletele vor fi expediate prin intermediul firmei DHL pentru Germania si Cargus Curier, Fan Courier sau Dragon Star Curier pentru Romania. Clientul poate solicita detalii telefonic, la numerele afisate pe site.

8.2 Destinatarul trebuie sa aiba o adresa oficiala, cu nume pe sonerie si cutie postala.

8.3 Clientul va primi un numar de expeditie la care poate verifica statusul livrarii.

8.4 Livrarea se va efectua in zilele de sambata in intervalul orar 08:00-14:00 si luni/marti 08:00-17:00. La momentul livrarii destinatarul trebuie sa fie acasa sau lasa o alta persoana cu buletinul destinatarului.

8.5 Clientul are obligatia de a ambala expedierea corespunzator. Ambalarea se va face numai in cutii de carton gros, rezistent la stivuire.

8.6 Nu se accepta expedieri ce contin produse alimentare perisabile, prezentate cu titlu exemplificativ ca fiind : bauturi, muraturi care curg, borcane etc.

8.7 Din momentul predarii coletului catre transportatorului tert, Heber Transporte S.R.L. nu mai raspunde de nici o reclamatie ulterioara.

8.8 In cazul in care nu se respecta prevederile de mai sus, Heber Transporte S.R.L. are dreptul sa refuze sau sa returneze coletul pe cheltuiala expeditorului tur/retur.

9. Tarife. Modalitati de plata

9.1. Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciului de transport efectuat intre locatiile specificate pe nota de transport (NT), conform tarifelor in vigoare ,   la data efectuarii transportului. Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciului de transport efectuat la preluarea expedierii sau, dupa caz, la livrarea acesteia. Clientul cunoaste tarifele de transport inca din momentul plasarii comenzii prin formular intocmit online sau comanda telefonica ferma, tarifele de transport fiind afisate pe site.

9.2. Odata cu semnarea NT de catre client se considera acceptat tariful practicat de transportator, clientul ne avand posibilitatea contestarii ulterioare a tarifului practicat.

9.3. Dupa preluare comenzii , Heber Transporte S.R.L. va verifica greutatea, volumul, numarul de colete prezentate expedierii de catre Client. si daca exista discrepante intre cele declarate de acesta si verificarile efectuate de Heber Trans, Clientul este de acord cu faptul ca greutatea, volumul, numarul de articole aferente expedierii, avute in vedere la efectuarea calcului de tarif sunt cele calculate si verificate de catre Heber Transporte S.R.L. .

9.4 Clientul are obligatia de-a ambalarea expedierea corespunzator. Ambalarea. se va face numai in cutii de carton , cu greutate individuala de max. 30 kg/colet. Trimiterile trebuie ambalate si sigilate in functie de tipul de marfa, aplicandu-se si etichete sugestive ce vor fi avute in vedere la manipulare si depozitare . La solicitarea clientului ambalarea poate fi facuta de transportator, ceea ce presupune plata unui tarif suplimentar afisat pe site. Ambalarea necorespunzatoare exonereaza transportatorul de raspundere in cazul distrugerii sau deteriorarii continutului coletului ambalat necorespunzator.

10. Adrese gresite / imposibilitate de livrare

10.1. In cazul in care adresa de destinatie specificata de catre Client pe nota de transport este gresita, reprezentantii Heber Transporte S.R.L. vor depune diligente sa gaseasca adresa corecta solicitand informatii suplimentare telefonic de la Client. Daca aceasta adresa se afla la o alta destinatie, Clientul va fi instiintat despre aceasta, iar Heber Transporte S.R.L. va efectua redirectionarea expedierii dupa primirea acordului Clientului.

10.2. In cazul in care expedierea nu poate fi livrata din varii motive, neimputabile transportatorului, Heber Transporte S.R.L. va lasa o nota scrisa la adresa destinatarului prin care ii este adusa la cunostinta incercarea de livrare. Aceasta va contine numarul contractului de transport (NT), precum si un numar de telefon prin care acesta va putea contacta Heber Transporte S.R.L. pentru a primi relatii privind expedierea respectiva.

Daca livrarea nu s-a putut efectua nici dupa o a doua incercare sau daca destinatarul refuza sa accepte expediere Heber Transporte S.R.L. va instiinta telefonic Clientul , despre impedimentul aparut..

10.3. Clientul este de acord sa plateasca orice taxe sau costuri suplimentare generate de returnarea expedierii, redirectionarea ei, de distrugerea sau incercarea de efectuare a unei noi livrari conform noii solicitari, la tarifele Heber Transporte S.R.L. aplicabile in momentul efectuarii transportului.

11. Responsabilitatea Heber Transporte S.R.L.

11.1. Heber Transporte S.R.L. are dreptul de a refuza predarea expedierii catre destinatar in urmatoarele situatii:

a) daca, dupa preluarea expedierii de catre Heber Transporte S.R.L., se observa fara echivoc si fara a incalca secretul corespondentei, ca expedierea contine bunuri interzise la transport sau care nu respecta conditiile speciale de transport;

b) daca, dupa preluarea expedierii de catre Heber Transporte S.R.L., aceasta a produs sau exista posibilitatea producerii iminente de pagube persoanelor, mediului, instalatiilor utilizate sau altor expedieri, etc;

11.2. Heber Transporte S.R.L. se obliga sa nu utilize metode de manipulare a expedierilor Clientului care, prin activitatea angajatilor Heber Transporte S.R.L. sau a factorilor externi pot altera sau deteriora expedierea sau continutul acesteia sau care ar da posibilitatea oricarei persoane de a lua cunostinta de continutul expedierii.

11.3. Heber Transporte S.R.L. face livrarea expedierilor exclusiv in zilele de weekend , fapt cunoscut si acceptat de client.

11.4. Expedierile care nu au fost predate destinatarului si nici returnate expeditorului vor fi pastrate timp de 6 (sase) luni. Daca in tot acest timp clientul/expeditorul sau destinatarul nu au revendicat expedierea, aceasta va fi declarata abandonata si va trece fara notificare sau formalitate prealabila in proprietatea Heber Transporte S.R.L., putand sa valorifice expedierea dupa bunul plac. Daca decide vanzarea continutului, din suma obtinuta transportatorul va scadea tarifele pentru serviciile prestate si costuri administrative aferente . Suma ramasa se restituie clientului/ expeditorului pe cheltuiala acestuia.

11.5. Notele de transport (NT), precum si dovezile de livrare a expedierilor catre destinatari vor fi pastrate de Heber Transporte S.R.L. o perioada de 6 (sase) luni.

12. Responsabilitatea Clientului

12.1. Prin incheierea notei de transport si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor Heber Transporte S.R.L., Clientul garanteaza urmatoarele:

a) continutul expedierii inclusiv greutatea si nr. de articole aferente expedierii , a fost descris corect si complet pe nota de transport (NT).

b) continutul expedierii a fost etichetat si ambalat corespunzator de catre expeditor pentru a-l proteja impotriva riscurilor obisnuite in transportul rutier, precum si riscurilor ce pot aparea in procesele de sortare. Clentul accepta exonerarea de raspundere a Heber Transporte S.R.L. in eventuala deteriorare a expedirii in timpul transportului, ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.

c) descrierea continutului expedierii este conforma cu realitatea, iar nota de transport (NT) si adresa destinatarului sunt completate corect si lizibil.

d) Clientul a declarat corect greutatea expedierii;

e) Clientul a pregatit expedierea in conditii de securitate prin intermediul angajatilor sai, iar expedierea a fost protejata impotriva oricaror actiuni neautorizate in timpul ambalarii, depozitarii si transportului inainte de a fi preluata de catre Heber Transporte S.R.L.

f) Expedierea nu are in componenta bunuri interzise sau restrictionate de regulamentele interne si internationale, nedeclarate pe nota de transport;

g) Clientul este de acord sa-si ia toate masurile de siguranta in conformitate cu conventiile si legislatia in vigoare, cu privire la protectia datelor personale, in cazul aparitiei unor incidente care determina pierderea sau care determina imposibilitatea de livrare a unui transport de catre Heber Trans.

12.2 Destinatarul  transportului are obligatia semnalarii lipusrilor cantitative si deteriorarea ambalajului la data livrarii efective. Heber Transporte S.R.L. presupune ca transportul s-a livrat in bune conditii, in afara de cazul in care destinatarul a constatat daune si le-a mentionat expres pe documentul de livrare. Reclamatiile ulterioare sunt considerate neavenite.

12.3 Comenzile lansate de clienti, la care se renunta dupa confirmarea telefonica a comenzii, perturband activitatea prestatorului , aducand cheltuieli cu combustibilul, intarzieri etc. Obliga clientul de rea- credinta la plata sumei de 20 euro.

12.4 In cazul despagubirilor clientul trebuie sa puna la dispozitie documentele fiscale care fac parte deteriorarile din colete in caz contrar nu se poate despagubi sau se face o estimare de catre Transportor!

13. Limita de raspundere Transportatorului

13.1. Raspunderea Heber Transporte S.R.L. pentru orice pierdere, distrugere, deteriorare totala sau partiala produsa in timpul transportului este limitata dupa cum urmeaza

a) In caz de pierdere, furt, distrugere totala sau partiala a expedierilor care fac obiectul unui serviciu cu valoare nedeclarata, Heber Transporte S.R.L. acorda o despagubire legala, egala cu suma reprezentand de 3 ori tariful serviciului de transport al expedierii, indiferent de greutate.

b) In caz de pierdere, furt sau distrugere totala a expeditiilor care fac obiectul unui serviciu cu valoare declarata, Heber Transporte S.R.L. acorda o despagubire egala cu intreaga valoare declarata de catre Client, daca acesta plateste o taxa suplimentara de 1% din valoarea de achizitie/productie a expedierii transportate.

c) In caz de pierdere, furt sau distrugere partiala a expeditiilor care fac obiectul unui serviciu cu valoare declarata, in cazul in care Clientul a platit taxa suplimentara de 1% din valoarea declarata a expedierii,  Heber Transporte S.R.L. acorda o despagubire egala cu valoarea corespunzatoare partii lipsa, distrusa sau deteriorata dovedita a expedierii transportate.

13.2. In caz de pierdere sau distrugere totala a expedierii, in afara despagubirilor prevazute mai sus,Heber Transporte S.R.L. restituie Clientului si tarifele  aferente serviciului pentru care Clientul a optat si pe care Heber Transporte S.R.L. le-a incasat la preluarea expedierii.

13.3.Heber Transporte S.R.L. nu acorda despagubiri in cazul ambalarilor necorespunzatoare, ambalarea expedierilor fiind in sarcina clientului..

14. Exceptii

14.1. Heber Transporte S.R.L. nu poate fi  tinut raspunzator pentru expedieri intarziate.

14.2.SC Heber TransSRL nu poate fi  tinut raspunzator pentru pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri ca rezultat al unor cauze exoneratoare de raspundere cum ar fi:

a) Cazul fortuit : cu titlu exemplificativ- blocaje rutiere indiferent de cauza ce le-a generat , accidente rutiere, caderi de copaci, stanci, surpari de teren, caderi de poduri, astupari de tunele , deraierea trenurilor , blocari naturale, intreruperi locale sau nationale ale transportului rutier , etc;

b) Cauze naturale: cu titlu exemplificativ- seisme, cataclisme, furtuni, incendii, inundatii, ceata, zapada , inundatii, etc;

c) Cauze umane: cu titlu exemplificativ- razboaie, starea de asediu, greve, embargouri, acte criminale etc;

d)Heber Transporte S.R.L. nu acopera deteriorarile de natura electrica sau magnetica, stergerea inregistrarilor electronice, fotografice sau a imaginilor.

15. Modul de solutionare al reclamatiilor

15.1. In cazul in care Clientul doreste sa faca o reclamatie scrisa ca urmare a pierderii, livrarii gresite, deteriorarii partiale sau totale a unei expedieri, precum si o reclamatie referitoare la angajatii  Heber Transporte S.R.L. recomandam ca reclamatia sa fie  trimisa la sediul social  Heber Transporte S.R.L. ,  in termen  5 zile lucratoare de la data livrarii .

15.2. Reclamatia trebuie  sa fie clara si concisa,  clientul avand obligatia de-a  punerea la dispozitia transportatorului a tuturor datelor relevante privind evenimentul produs si reclamat, inclusiv ambalajului original al expedierii. In situatia reclamarii deteriorarii continutului expedierii,  lipsa ambalajului original da dreptul transportatorului de-a respinge reclamatia deoarece sustinerea clientului nu poate fi verificata.

15.3.SC  HEBER TRANS SRL  presupune ca transportul s-a livrat in bune conditii, in afara de cazul in care destinatarul a constatat daune si le-a mentionat expres pe documentul de livrare.

15.4. Reclamatii receptionate  vor fi inregistrate. Numarul de inregistrare  este transmis clientului in termen de 48 ore de la primirea reclamatiei.

15.5. Heber Transporte S.R.L. are stabilit un termen de solutionare a reclamatiilor de 60 zile lucratoare de la data inregistrarii recalamtiei.

15.6 Daca reclamatia Clientului este intemeiata,  va fi despagubit de Heber Transporte S.R.L.  in maxim 30 (treizeci) zile  lucratoare de la solutionarea  reclamatiei. Reclamatia este intemeiata daca potrivit dispozitiilor legale si clauzelor contractuale acceptate de client ,Heber Transporte S.R.L. este obligat sa acorde Clientului despagubiri.

15.7 Termen general de formulare a unei reclamatii-6 luni; termen general solutionare reclamatie prealabila-3 luni.

16. Litigii

16.1. Legea alicabila este legea romana.

16.2. Toate litigiile privind interpretarea, executarea sau incetarea prezentilor Termeni si Conditii se vor rezolva pe cale amiabila de catre partile contractante, prin mediere.In situatia in care disputa nu se poate solutiona prin mediere se va apela la instanta competenta de la sediul transportatorului Heber Transporte S.R.L..